Castellano | Català | English
 
 

26/10 –

18.50 h - Presentació

19.00 h - Amit Agarwal: ‘Blogging India’
(Considerat el blogger indi amb més reputació i influència en NTI)
Presenta: Joaquín Rodríguez, Vicedegà de Professorat i organització acadèmica d' EOI

20.00 h - DemoJesús León (Dr. Strangelove) – Blocaire de XATAKA-FOTO
‘La irresistible temptació de les Evil: de la Sony NEX5 a la NEX7’

20.15 h - Morinosuke Kawaguchi: ‘Guia de la subcultura, disseny i innovació digital al Japó’
(Investigador expert en subcultura japonesa y ponent de TEDxTokio)
Presenta: Hiroyuki Ueno, director de la Fundació Japó a Madrid

27/10 –

19.00 hSang Hoon Lee: ‘Design loves creativity’
(Premiat dissenyador industrial coreà)
Presenta: Antonio Domenech, director del ‘Programa Corea’ de la Universidad de Málaga

20.00 h - DemoAlvy - Blocaire de MICROSIERVOS
‘Gadgets d'última generació - SAMSUNG’

20.15Simon Lee‘Receptes de creativitat per elaborar un joc de mòbil’
(Director de continguts de Digital Legends)
Presenta: Javier Maseda, director de creativitat d’ IED-Madrid

20.15 h + NETWORKING

 

 

* Coordinador – Javier Castañeda – Director de tecnologia i cibercultura de Casa Asia

** El cartell de la III Edició està realitzat per a l'ocasió pel mangaka ‘Ken Niimura

 

DATA i LLOC:

La III Edició d'Àsia Geek se celebrarà a Madrid els dies 26 i 27 d'octubre

IED – CALLE LARRA, 14

Ponents

AMIT AGARWAL

Amit AgarwalAmit Agarwal (@labnol) es columnista sobre tecnologia en el Wall Street Journal Índia i és fundador de Digital Inspiration, un dels llocs més llegits a la web sobre programari informàtic, aparells de consum i aplicacions web . Amit és Enginyer Informàtic pel IIT i se li coneix en molts cercles com el pare de la revolució blocaire índia. Ponent habitual en conferències de tecnologia i blocs, Microsoft li va atorgar el premi al Millor Professional (MVP) durant cinc anys consecutius. El 2010, va llançar l'India Blog School, una iniciativa sense ànim de lucre amb l'objectiu de difondre la cultura dels blocs en l'Índia. També és administrador de l'India Blogs, un popular directori dels millors blocs indis.

JESUS LEÓN (DR. STRANGELOVE)

Jesus LeónBlocaire en Xataka Foto des de la seva obertura (setembre 2007), i coordinador des de principis de 2001. Periodista amb experiència en premsa escrita, gabinets de comunicació, publicitat i ràdio, també ha treballat com a dissenyador editorial. Especialitzat en informació tecnològica, des de 2005 desenvolupa la seva feina com a periodista digital en blocs i des de 2007 de manera professional en Weblogs SL, xarxa de blocs líder en espanyol. En l'actualitat compagina la seva tasca d'editor amb altres funcions com Social Media Optimization i coordinació editorial. Gran aficionat a la fotografia, compagina la informació d'actualitat fotogràfica i l'anàlisi de càmeres. Usuari avançat en xarxes socials com Twitter, Facebook o Google+ i aplicacions de fotografia a Flickr e Instagram.

MORINOSUKE KAWAGUCHI

MORINOSUKE KAWAGUCHIMorinosuke Kawaguchi és director associat d'Arthur D. Little, (Japó) Inc i professor a l’ Institut Tecnològic de Tòquio. És reconegut com un expert en estratègia de gestió de la tecnologia (MOT), gestió de la propietat intel·lectual (IPM) i també en gestió de tecnologia i innovació (TIM) en diversos àmbits com les telecomunicacions, l'electrònica o la indústria de l'automòbil. Al Japó, és considerat l'inventor d'un nou concepte d'enginyeria de producte i desenvolupament de la tecnologia basat en la cultura japonesa, especialment a partir dels conceptes de les subcultures monozukuri i otaku. Així mateix, és un autor guardonat els llibres han estat traduïts al coreà, xinès o tailandès i aviat seran traduïts també a l'anglès. Speaker a TEDxTokio.

SANG HOON LEE

SANG HOON LEEDissenyador industrial. Especialitzat en disseny ambiental i de productes. En l'actualitat, treballa com a freelance i es prepara per llançar els seus productes a gran escala. Entre els seus treballs hi ha un llum amb altaveus per a iPod, unes manuelles digitals, una carpeta de xocolata i idees similars. El llum per a iPod va ser seleccionat entre els ‘10 Millors Suports d'iPod per Geeks dels Gadgets’ (infoniac.com) entre els 15 Millors Dissenys de Suports per a iPod i iPhone (DigsDigs.com). Els seus treballs han aparegut en diferents publicacions com Plus Design (Espanya), T3 (Regne Unit), STUFF (Regne Unit), Peclersparis (França), JACK (Itàlia), PIG (Itàlia), Shortlist (Estats Units), Esquire (Taiwan),o Elle (França) entre d'altres. El seu treball té seguidors: ha estat inclòs a la llista de futures promeses del disseny per TBS (Sistema de Radiodifusió de Corea), juntament amb altres dos col·legues, en Monthly Design (revista de disseny), amb 14 més, i DesignNet (revista)l’inclou entre les 35 Promeses del Disseny a Àsia.

ÁLVARO IBÁÑEZ (ALVY) – MICROSIERVOS

ÁLVARO IBÁÑEZÁlvaro Ibáñez, «Alvy» (43 anys) va ser fundador i membre del Consell de Ya.com entre 1999 i 2004. També va participar en la concepció de Terra dins de Telefónica el 1998. Anteriorment va dirigir publicacions tècniques com Macworld i iWorld per IDG Communications. Va fundar juntament amb Nacho Palou la seva pròpia empresa de consultoria i desenvolupament de projectes d’Internet el 2004: Internality. Ha estat elegit un dels ‘25 espanyols més influents d'Internet’ diversos anys consecutius pel diari El Mundo. Juntament amb dos amics escriu des de 2003 Microsiervos, un bloc de divulgació sobre Ciència, Tecnologia i altres aficions. És un dels blocs més coneguts en espanyol i que més reconeixements ha rebut durant l'última dècada en diversos concursos i certàmens.

SIMON LEE

SIMON LEEDirector Creatiu a Digital Legends (premiats per 'Kroll' en Gamelab '08). Enginyer tècnic de formació i Màster en Enginyeria del Programari per la UPC i Màster en Creació de Videojocs per la UPF. Amb 10 anys d'experiència en serveis de valor afegit per a mòbils, Simon sempre ha liderat projectes de caràcter innovador i tecnològic. Ha estat dissenyador i productor de ONE Sequel, Dance Fabulous (Nokia) i de Kroll, publicat per Digital Legends i llançat durant la keynote de presentació de l'iPhone. Anteriorment va ser Product Manager de serveis WAP a Latinia i fundador de Iverywhere, empresa de programari per a millora de la productivitat en les empreses mitjançant PDA. Va participar en la Battlefield Bad Company 2 per iPhone com a Director de Disseny. Professor convidat en el Màster de Producció de Ficció de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

JAVIER CASTAÑEDA

JAVIER CASTAÑEDAPeriodista i Expert en Societat de la Informació. Director de Tecnologia i Cibercultura de Casa Àsia. Fundador de la plataforma d’Internet da Casa Àsia (2002). Des de 2004 publica el bloc Patologies Urbanes a La Vanguardia i des de 2007 el bloc Micrografías a El País, amb fotografies realitzades exclusivament amb telèfon mòbil, del qual neix el projecte "Micrografies: el món a través del mòbil", la primera exposició individual per mòbil realitzada a Espanya (2008), que entre altres s'ha exposat en PhotoEspaña 2010 o en la col · lectiva Art Mobile de la Fundació Godia. Gràcies al seu vincle amb Àsia ha publicat diversos articles sobre Societat de la Informació a Àsia i participat com ponent en la IV Cimera Mundial d'Internet (Beijing '04), la Cimera Mundial de la Societat de la Informació (Tunis, 2005) o la V Tribuna Espanya-Corea (Seül, 2008). Creador i coordinador dels programes Asia Geek i Noves Cultures Urbanes.

Casa Asia | Seu Social | Av. Diagonal, 373
08008 Barcelona | +34 93 368 08 36

Centro Casa Asia - Madrid | Carrera de San Jerónimo, 15
28014 Madrid | +34 91 420 23 03
http://www.casaasia.es casaasia@casaasia.es